Wii Classic Controller: reparation av kabelbrott

Wii classic controller

Wii classic controller var ett välkommet tillbehör till Nintendos konsol då den påminner mer om en traditionell gamepad till skillnad från Wii remoten. Jag köpte nyligen en classic controller med trasig kabel från Tradera, och i det här inlägget skriver jag lite noter om reparationen.

Wii classic controller broken cable

För att montera isär connectorn behöver du en speciell ”triwing” skruvmejsel, som även används för att skruva isär Gameboy med fler enheter. En liten flatskruvmejsel kan också fungera. Connectorn utgörs av ett tämligen trångt utrymme (se nedan) och jag skulle inte vilja pilla med en massa lödning där inne. Lyckligtvis kunde jag endast arbeta med kabeln i detta fallet, genom att kapa den och löda ihop trådarna igen.

Wii classic controller disassembly

Denna process var tämligen enkel: skala kablarna, lägg till krympslang, och löd ihop allt igen. Jag använde även en större krympslang för att hålla ihop kabeln som helhet. Kabeln blir lite klumpigare än i originalskick, men det är inget jag tänker på när jag spelar.

Wii classic controller broken repair
Wii classic controller broken repair 2

Jag tycker särskilt om att använda classic controller för att spela Gamecube-spel på ett softmoddat Wii.

Wii classic controller

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *