Om/Kontakt

Dreamcast.nu är är tillägnad underhållning och retrospel. Vi återfinns även på Twitter (https://twitter.com/NLightsRetro) och Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCh1vtZYybBlVEnlW1DMxQoQ?view_as=subscriber) under namnet Northern Lights Retro Gaming. Namnet kommer eftersom jag som driver sidan kommer från norra Sverige. Jag utvecklade mitt intresse för datorer och tv-spel under 1980-talet. Mitt första spel var ett Game and Watch Bombsweeper som jag har kvar än idag. Jag spenderade även många timmar med ett Kasparov datorschack från Saitek.

Jag investerade i mina första tv-spel och datorer relativt sent: tidigt 1990-tal tror jag det var när jag köpte min Commodore 64 från en postorderkatalog. Senare köpte min far ett Nintendo Gameboy åt mig, vilket jag spenderade åtskilliga timmar på i sommarstugan. Så rullade det på. Av någon outgrundlig anledning köpte jag ett Atari 2600, men upptäckte motvilligt att tidens tand inte varit nådig mot konsolens spel. Istället spelade jag mycket på en NES som jag köpte när den gått ner i pris (annars hyrde jag denna konsol då och då), och ett Super NES som jag fick i födelsedagspresent. Efter att ha testat Doom och en rad andra spel på min kompis PC sålde jag stora delar av mina prylar för att ha råd att köpa min första PC: En Compaq Presario 433 (486 SX 33 mhz, 4 mb ram) och ett Soundblaster 16 ljudkort. Sen blev det diverse uppgraderingar när pappa köpte personaldatorer via hemPC-reformen i slutet på 1990-talet, och när jag flyttade hemifrån runt år 2000 byggde jag ihop mina datorer från delar (beställda från datorbutiken.com eller vad den där nätaffären nu hette).

Domänen dreamcast.nu har en intressant historik som du kan läsa mer om i den del 3 av Martin Lindells bok ”Historien om SEGA: Hur en blå igelkott och hockeyspel tog Sverige med storm”. I korthet var det en redaktionell sajt med nyheter, recensioner och forum, med koppling till företaget Brio som var återförsäljare för Dreamcast.

Ni kan kontakta mig via formuläret nedan.

Fyll i dina kontaktuppgifter och ett kort meddelande så kommer vi svara så snart som möjligt.