Gameboy Advance (GBA) 369-in-1 multicart recension

GBA 369-in-1

Då och då tar jag en titt på lite udda tv-spelsprylar från Kina. I detta inlägg skriver jag om en ”multicart” med 369 spel till Gameboy Advance (GBA). Carten finns tillgänglig från Wish.com. Anledningen till att jag köpte den är att jag vill spela GBA-spel på mitt Nintendo DS (NDS). Det går att köra GBA-spel på NDS, men de bör köras från en cartridge då emuleringen inte är särskilt bra.

Jag kommer inte att göra detta till en ”gnällpost” över hur innehållet på cartridgen är en mix av spel till GBA och NES. I likhet med andra multicarts är somliga versioner sunkiga hacks av äldre spel. Det jag var ute efter var främst klassiska GBA-spel, främst Mario, och som synes i bilderna nedan är de inkluderade på kassetten: Mario Advance, Mario Kart etc.

GBA 369-in-1 games
GBA 369-in-1 games2

Så, jag startade upp kassetten i mitt NDS och välkomnades av Gameboy Advancens Splashscreen. Jag valde att starta Super Mario Advance 2: Super Mario World. Spelet är väldigt följsamt och köra utan problem, förutom ett, som jag beskriver närmare nedan.

GBA 369-in-1 Super Mario Advance 2

Jag skapade en save i Super Mario World, för att spara min progression. Som de flesta kommer ihåg inkluderade Super Mario World för både Super Nintendo och Gameboy Advance möjligheter att spara din progression, till skillnad från till exempel Super Mario Bros 1, 2 och 3 till NES.

Då till det tråkiga: när jag återgick till spelet efter omstart var saven borta. Detta är såklart en ordentlig deal breaker: du måste börja om i samtliga spel när du stängt av din enhet, och ingen progression sparas.

GBA 369-in-1 does not save

Spel som inte kräver save fungerar dock fint. Nedan är Mega Man för NES. Men, du köpte nog inte denna multicart för att spela NES-spel då dessa är enkla att emulera.

GBA 369-in-1 NES games

Så, för att summera upp denna korta recension av GBA 369-in-1 multicarten:

+ Skapligt urval av spel, inklusive Mario Advance, Mario Kart etc.
– Save-funktionen fungerar _inte_ vilket tyvärr gör att många inkluderade spel är tämligen värdelösa.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *