Super Nintendo (SNES) 118-in-1 recension

SNES 118 in 1

Jag har letat efter en bra multicart till mitt Super Nintendo ett tag. I denna video såg jag att en ”118-in-1”-kassett fick bra recensioner, så jag bestämde mig för att slå till via Wish.com. Anledningen till att jag vill ha en multicart är att min SNES-samling inte är jättestor för tillfället, och jag vill kunna spela på originalhårdvaran.

Mina tidigare erfarenheter av multicarts är blandade. Jag testade en kassett till Gameboy Advance nyligen där batterisparfunktionen inte fungerade, vilket är en rejäl deal-breaker i många spel. När det gäller SNES är det viktigt för mig att de inkluderade spelen är i PAL-format så de körs i samma hastighet som de hade körts på ett Europeiskt Super Nintendo.

SNES 118 in 1 multicart

Jag köpte multicarten för omkring 250 kr på Wish.com. Den anlände efter ett par veckor. Beskrivningen antydde att spelen var i formatet ”EU” ”PAL”, och mycket riktigt körs de i förväntad hastighet på mitt svenska SCN SNES.

SNES 118 in 1 2

En av de viktigaste aspekterna när man köper en multicart är så klart de inkluderade spelen. Ser man till listan nedan kan vi snabbt konstatera att många av de inkluderade spelen är bra, för att inte säga _riktigt_ bra! Eller vad sägs om klassiker såsom Super Mario World, Zelda och Metroid? Sugen på fightingspel? Final Fight, Mortal Kombat, och inte minst, Street Fighter 2 är inkluderade! För oss som gillar spel baserade på filmer har Batman Returns, Indiana Jones och Star Wars lagts med på kassetten. Andra spel värda att nämna är Castlevania, Mega Man och Sim City. Vilket är ditt favoritspel? Kommentera nedan!

Värt att notera är att, såvitt jag kan se, är det väldigt få, om ens några, hackade spel, eller dubletter.

SNES 118 in 1 list of games

Då till den ack så viktiga batterifunktionen? Utan den är det ingen större poäng att spela t.ex. Super Mario Word, eller Sim City. Goda nyheter! Funktionen fungerar mycket bra. Först spelade jag Super Mario World till och med första slottet, och sparade. Sedan startade jag om mitt SNES, och kunde återuppta spelet från den sparade progressionen, som synes nedan.

SNES 118 in 1 battery backup 1

En erfarenhet jag haft med andra multicarts är att det endast går att använda batterifunktionen på ett spel i taget. Så ytterligare ett test jag genomförde var att spara en stad i Sim City. Den gick utmärkt att ladda efter omstart. Och, det gick även att gå tillbaka till saven i Super Mario World. Perfekt!

SNES 118 in 1 battery backup 2

När du stänger av ditt SNES kommer carten dessutom ihåg var i menyn du befann dig senast.

Sammanfattningsvis är helhetsintrycket av denna multicart för Super Nintendo är mycket gott! Många bra spel, inget skräp, och framförallt: fullt fungerande batterisparfunktion gör den till ett givet köp!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *