Så installerar du Windows 7 på en Lenovo S210 touch

Lenovo s210

Lenovo S210 Touch är en småtrevlig och billig dator som kommer med en i3 cpu och hårdvara riktad till kontorsjobb. Tyvärr har den några brister: batteriet blir snabbt dåligt, den saknar CD och levereras med Windows 8. Dessutom laddar hårddisken rätt långsamt. Detta ville vi ändra på men det visade sig vara enklare sagt än gjort. Först ville vi byta ut den slöa IDE-disken mot en SSD. Det görs enklaste via ett ingrepp du kan se i videon nedan:

Installera Windows 7 på Lenovo S210

Nästa steg blir då en windowsinstallation. Eftersom datorn saknar DVD-läsare/brännare måste detta ske på annat sätt. Vi valde att skapa ett bootbart USB-minne. Har du en Windows 7 ISO eller DVD-fil kan du använda Microsofts verktyg för att skapa alla nödvändiga filer på minnet:

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

När du så skapat ditt minne sätter du in det i din dator, trycker FN+F12 vid startup för att få upp bootmenyn och väljer sedan minnet. Nu ska Windows 7 installation dra igång. Det var dock här vi stötte på problem. Installationen börjar trilskas när man ska välja partition att installera på, det vill säga datorns hårddisk. Detta går att lösa genom att trixa lite: dra ur och sätt in usb-minnet några gånger medan du trycker på “nästa”: till slut ska det gå. Sen är det bara att genomföra installationen som vanligt, köra in alla uppdateringar, och eventuellt uppgradera till Windows 10.

Denna guide kan även såklart fungera på andra datorer från Lenovo. Drivrutiner för S210 hittar du via denna länk.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *