Dreamcast

SEGA

Trots att vi fokuserar på mer än bara Dreamcast här på dreamcast.nu är SEGAs konsol en av våra klara favoriter. Läs gärna vårt inlägg om Dreamcasts uppgång och fall i vår sektion med dataspelshistoria. Dreamcast skapades 1998 och lanserades året därefter. Bara två år senare slutade SEGA att tillverka hårdvara. TV-spelsjätten, som varit den stora utmanaren till Nintendo under 1980- och 1990-talet, med succéer som Master System och Mega Drive kunde inte rå på sin tidigare ärkefiende Nintendo och de nya aktörerna på marknaden, Sonys Playstation 2 och Microsofts Xbox. Nedan är ett utdrag av artiklar i svensk media kring millennieskiftet, som visar vilken uppmärksamhet olika konsoler fick. Som synes var Dreamcasts tillvaro på marknaden kortvarig.

Medieexponering TV-spel

Även om Dreamcast inte blev en kommersiell succé är den dock älskad av många. Konsolen hade flera egenskaper som gjorde den till en innovativ föregångare, såsom onlinestöd och visuella minneskort. Tack vare att det är lätt att köra hemgjorda spel och kopior på konsolen har det utvecklats en subkultur som skapar så kallade homebrews, hemsnickrade spel och applikationer, till Dreamcast.

Här hittar du information om SEGAs spelkonsol Dreamcast. Vi siktar på att erbjuda allt från länkar och information till användbara program och spel. Sidorna är under uppbyggnad.

Hoppa till verktygsfältet