Playstation Portable (PSP): byt ut analoga joysticken

PSP disassembly 1

I ett tidigare inlägg om Playstation Portable skrev jag om hur du softmoddar ditt PSP. I det här inlägget beskriver jag hur du kan byta ut joysticken. Den analoga joysticken tenderar att slitas över tid, och ett symtom på detta är att den ”driftar” åt något håll i spel utan att du rör den. Det finns guider för att reparera joysticken, men jag lyckades inte med det, så jag skriver ett kort inlägg om hur du byter ut den istället. En ny joystick kostar några tior på Tradera. I den här guiden använder jag min PSP 1004 som exampel, och du behöver endast en vanlig kryssskruvmejsel för att genomföra bytet.

Steg 1: montera isär din PSP

I denna guide använder jag min PSP 1004 som exempel. För att komma åt den analoga joysticken behöver du ta bort fem skruvar:

  • Två svarta skruvar i hålen till höger i bild.
  • Två svarta skruvar under batteriet.
  • En silverskruv på enhetens undersida (se, bild 2 nedan).
PSP disassembly 1
PSP disassembly 2

Nu kan du separera frontstycket från resten av enheten. Ta bort hatten på joysticken genom att dra bort den.

Steg 2: Byt ut den analoga joysticken

Nu har du din PSP i två delar. Den analoga joysticken sitter fast med två krysskruvar. Ta bort dessa, och använd dem för att sätta dit din nya joystick. Klart!

PSP analog stick 1

När du ändå har öppnat din PSP är det ju ett bra tillfälle att kolla så att knappgummin ser ok och det kan vara idé att rengöra enheten om det behövs.

PSP analog stick 2

Montera ditt PSP i omvänd ordning. Happy gaming!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *