Så spelar du Diablo 1 via LAN på Windows 7

diablo screenshot

Blizzards klassiska Diablotrilogi började med Diablo 1 som blev årets rollspel 1998. Vill du uppleva spelet igen behövs det lite trixande för att få det att fungera på nyare operativsystem. I denna guide visar vi hur du får igång det och hur du kan spela med andra spelare via ditt hemnätverk.

1. Installera Diablo.

2. I Windows 7: Högerklicka på Diablo-ikonen, välj egenskaper.

3. Tryck på kompabilitet. Klicka i alla rutor under inställningar och kör som administratör. Använd ej kompabilitetsläge. Får du fortfarande problem med färgerna, testa att skapa följande bat-fil i Diablomappen:

ipxwrapper@echo off
taskkill /f /im explorer.exe
Diablo.exe
pause
start explorer.exe
exit

Som du kör när du vill spela Diablo. Ett enkelt sätt att skapa en bat-fil är att starta notepad/anteckningar, skriva in ovanstående text och spara som, välj filändelse till ”all types” och döp filen till t.ex. Diablo.bat.

4. För att spela via LAN, ladda hem IPXWrapper här. Packa upp filerna i din Diablo mapp. Kör IPXWrapper. Välj ditt nätverkskort, enable interface och apply. Nu bör det fungera.

Det finns även automatiska patchar som både ger dig möjlighet att spela utan cd-skivorna plus att de rättar till färgproblemen. Ladda hem:

Diablo No-CD-loader

Diablo HD mod

Happy gaming!

Lite kuriosa: Det finns en version av Diablo med svenska röster till Sony PlayStation. Nintendo köpte rättigheterna för att porta spelet till Nintendo 64 men det blev aldrig av. Blizzard hade planer på att släppa en variant av Diablo 2 till Game Boy Advance men utvecklingskostnaderna blev för höga.

Expansionspaketet Hellfire skapades av Sierra och anses av Blizzard inte tillhöra storyn som utspelar sig i trilogin.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *