Time Crisis 4 Online Tr.Mission

Namcos arkadshooter Time Crisis kom ut 1995 och portades senare till Playstation. Det är ett ljuspistolsspel som är känt för sitt så kallade ”cover system” där spelaren duckar och laddar om mellan varven. I arkadversionen hade du, förutom en ljuspistol, även en fotpedal som du duckade med. Spelet gick på tid så det gällde att vara aktiv och snabbt rensa banorna från fiender.

Handling i Time Crisis

Det internationella säkerhetsbolaget V.S.S.E hjälper till att störta en auktoritär regim i ett land. Landets första president blir William McPhearson. Den forna regimens sista utpost, Sherudo Garo, gör dock allt för att få makten tillbaka genom terrordåd och mord. Dessutom kidnappar han McPhearsons dotter Rachel. William kontaktar V.S.S.E igen som skickar specialagenten Richard ”One Man Army” Miller för att rädda Rachel i slottet där hon hålls fången. Det är där spelaren slängs in i handlingen. Till Playstation 1 finns ytterligare en story, Kantaris Deal, som utspelar sig några veckor efter huvudstoryn. Spelet fick positiva recensioner när det släpptes.

Time Crisis 2

1997 släpptes uppföljaren, Time Crisis 2, där man även införde kooperativ multiplayer. Även tvåan släpptes till tv-spelsmarknaden, den portades till Playstation 2 2001. En variant till Dreamcast var även planerad, men lades tyvärr ner. Tillsammans med lite andra nya features var Time Crisis 2 ett populärt spel som uppmanade till samarbete. Multiplayer, i kombination med cover systemet, gjorde att spelarna kunde täcka varandra och turas om att skjuta. Handlingen den här gången var ett kärnvapen på vift. Företaget NeoDyne planerar att sälja en satellitburen atombomb till högst bjudande. V.S.S.E kopplas in för att ställa saker till rätta.

Time Crisis 3

I tredje delen av Time Crisis, som släpptes till arkad 2002, är den största nyheten att du har ett antal nya vapen att välja på: pistol, automatgevär, shotgun och granatkastare. Spelet portades till Playstation 2. Handlingen den här gången var en statskupp i medelhavet där den anfallande sidan planerar att använda kärnvapen. Som vanligt är det V.S.S.E som ska återställa världsordningen.

Time Crisis 4

Fyran, som flashspelet på den här sidan baseras på, kom till arkadhallarna 2006 och till Playstation 3 året efter. Biologiska vapen som smugglas av terrorister är i fokus och våra vänner i V.S.S.E måste knäcka smugglarna. V.S.S.E står förresten för Vital Situation, Swift Elimination.

Nu fick du lite bakgrundsinformation om Time Crisis. Om du sitter på en dator kan du spela en flashvariant av spelet på den här sidan.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet