Star Trek: Beyond

Star Trek Beyond

Vi hade svårt för den actionfyllda Star Trek: Into Darkness och inför tredje delen av rebooten av serien ska vi väl erkänna att förhoppningarna var låga. Om man är van vid det stilla tempot i serierna, särskilt Original Series, känns nya Star Trek en smula för snabbt, flashigt och lasrigt. Den genomsnittlige trekkien är förmodligen inte någon fan av snabb action och det var inte det som gjorde originalserien så populär. Efter att ha sett Star Trek: Beyond kände vi oss dock betydligt nöjdare!

Star Trek: Beyond – en trevlig överraskning

Storyn i Beyond är enkel, men fungerar. Besättningen på Enterprise stöter på en mäktig fiende i utkanten av den kartlagda rymden. De blir dessutom strandade på en främmande planet där de måste hitta ett sätt att överleva och varna federationen för den nya fienden. Det är den del av storyn vi kan ge utan att spoila. Beyonds största fördel är att karaktärerna utvecklas och interagerar på ett helt annat sätt än i tvåan. Vi får följa Spock och McCoys grälande och även nya karaktärer introduceras. Det är tillräckligt för att vi ska känna igen oss och vara nöjda. Dessutom finns det en och annan referens till originalserien och ett par inbakade hyllningar till Leonard Nimoy som spelade Spock i orignalserien/filmerna och avled under 2015. Tragiskt nog dog ”nya” Chekov, Anton Yelchin, under 2016. Det blir intressant att se hur det blir med den karaktären i en eventuell fjärde film. Kanske får han ett eget Starship eller så blir skådespelaren helt enkelt ersatt. Till den yngre publiken ska vi även säga att actionscenerna är kvar, så den som gillar spännande rymdaction ackompanjerad av snabb musik kommer inte att bli besviken!

Hur som helst lever Star Trek vidare och vi ser fram emot hur denna filmserie kommer att fortsätta utvecklas. Det finns massor att göra med karaktärerna och en mängd nya, främmande världar att utforska.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet