Knight Rider

Bossen över en drogkartell har rymt från fängelset och är på väg mot Mexikanska gränsen. Michael Knight och hans superbil K.I.T.T tar upp jakten. Soundtracket från den välkända TV-serien genomsyrar hela spelet!

Knight Rider var TV-serien som gjorde David Hasselhoff (numera mer känd som ”Hoff”) känd. Huvudingredienserna var en talande bil och en 1980-talshjälte personifierad av the Hoff (och möjligtvis hans hår). Serien hade premiär 1982 och sändes till och med 1986. I Sverige döpte SVT om den till Nattens Riddare. Senare visade TV3 den och tack och lov översatte de inte titeln.

KITT och The Hoff

Vid sin sida har David Hasselhoff en bil, K.I.T.T (Knight Industries Two Thousand) som i verkligheten är en Pontiac Trans Am av 1982 års modell. Den modiferade bilen kostade $100 000 att bygga vilket motsvarar mer än dubbla summan i dagens penningvärde. Kitt har inbyggd artificiell intelligens och assisterar Hoff, eller Knight som han heter i serien, i kampen mot brottslighet. Serien fick en uppföljare 2008. Den gick dock endast en säsong. Kanske betyder det att talande, intelligenta bilar tillhör 1980-talet? Nu har de självstyrande bilar faktiskt blivit vardag även om deras intelligens lämnar en del övrigt att önska. K.I.T.T hamnar lätt i samma klass som DeLorean-bilen i Tillbaka till Framtiden.

Många förknippar Knight Rider med det episka soundtracket (som återfinns i spelet på denna sida!). Det skapades av Stu Phillips och Glen A. Larson. Förmodligen har du haft det som ringsignal till mobiltelefonen någon gång!

Originalserien sändes i fyra säsonger och ska finnas på en samlings-DVD.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppa till verktygsfältet