Frodo C64 och Stella DC med roms

En konsols processorkraft sätter en slags maxgräns för vilka enheter som går att emulera med full hastighet. En tumregel som gällde tidigare var att konsolen måste ha 10x snabbare processor än enheten den ska emulera, lite beroende på hur skickligt koden till emulatorn är skriven. Vår erfarenhet av emulatorer till Dreamcast är att de fungerar bra upp till 8-bitars konsoler som t.ex. Nintendo och Sega Master System. 16-bitars konsolerna är gränsfall som ofta inte ger en tillräckligt bra spelupplevelse enligt oss. Vi har kompilerat två set med emulatorer + roms nedan. De bränns med fördel till CD-R skivor med hjälp av t.ex. Padus DiscJuggler.

Frodo + roms

Frodo är en emulator som gör att du kan köra spel och program avsedda för den klassiska hemdatorn Commodore 64 på ditt Dreamcast. Vi har utgått från en komplett uppsättning spel till C64 på avbilden, och den ska gå att bränna på en CD-R. Vips så har du i stort sett varenda spel och program till C64 på ditt Dreamcast. Upplevelsen blir såklart bäst om du använder en riktig joystick + tangentbord, men det går även att köra med handkontrollen. Filen som är i RAR-format packas upp och bränns sedan med lämpligt program för CDI-filer, t.ex. Padus DiscJuggler.

Nedladdning (274 mb): Frodo + complete C64 roms

Stella + roms

Stella är en emulator som gör att du kan köra spel från Ataris klassiska konsol 2600 på ditt Dreamcast. På avbilden nedan medföljer en komplett uppsättning spel.

Nedladdning (4.8 mb): Stella + complete Atari 2600 roms

 

Hoppa till verktygsfältet