Emulatorer - Dreamcast.nu

Emulatorer

På denna sida hittar du två saker:

1. Emulatorer som gör att du kan spela Dreamcastspel på din dator.

2. Emulatorer som gör att du kan spela spel från andra konsoler på ditt Dreamcast.

Dreamcastemulatorer

Emulatorerna har tämligen låga systemkrav vilket gör att du kan köra dem de flesta datorer utan problem. Det finns även en emulator till Android. Emulatorerna kräver att du har en BIOS-fil från ett Dreamcast. Dessa hittas lämpligast genom en sökning på Google (filer: dc_boot.bin och dc_flash.bin) Vi listar även en hel del trevliga länkar till Dreamcast roms, homebrew med mera.

NullDC 1.0.4 r136

Senaste versionen av NullDC 1.0.4 släpptes 2011 och är till dags dato den bästa Dreamcastemulatorn.

Nedladdning / mer info: Nedladdning (med BIOS!) från The ISO Zone / NullDC källkod

Reicast r6

En av skaparna av NullDC utvecklar just nu en Dreamcastemulator till Android: Reicast.

Nedladdning / mer info: Reicasts officiella sida.

Emulatorer till Dreamcast

En konsols processorkraft sätter en slags maxgräns för vilka enheter som går att emulera med full hastighet. En tumregel som gällde tidigare var att konsolen måste ha 10x snabbare processor än enheten den ska emulera, lite beroende på hur skickligt koden till emulatorn är skriven. Vår erfarenhet av emulatorer till Dreamcast är att de fungerar bra upp till 8-bitars konsoler som t.ex. Nintendo och Sega Master System. 16-bitars konsolerna är gränsfall som ofta inte ger en tillräckligt bra spelupplevelse enligt oss. Vi har kompilerat ihop tre set med emulatorer + roms nedan. De bränns med fördel till CD-R skivor med hjälp av t.ex. Padus DiscJuggler.

Frodo + roms

Frodo är en emulator som gör att du kan köra spel och program avsedda för den klassiska hemdatorn Commodore 64 på ditt Dreamcast. Vi har utgått från en komplett uppsättning spel till C64 på avbilden, och den ska gå att bränna på en CD-R. Vips så har du i stort sett varenda spel och program till C64 på ditt Dreamcast. Upplevelsen blir såklart bäst om du använder en riktig joystick + tangentbord, men det går även att köra med handkontrollen. Filen som är i RAR-format packas upp och bränns sedan med lämpligt program för CDI-filer, t.ex. Padus DiscJuggler.

Nedladdning: Frodo + complete C64 roms

Stella + roms

Stella är en emulator som gör att du kan köra spel från Ataris klassiska konsol 2600 på ditt Dreamcast. På avbilden nedan medföljer en komplett uppsättning spel.

Nedladdning: Stella + complete Atari 2600 roms

SMSPlusDC + roms

Ytterligare ett komplett romset, denna gång till Sega Master System. SMSPlusDC är en emulator som gör att du kan köra spel från Segas klassiska 8-bitars konsol på ditt Dreamcast.

Nedladdning: SMSPlusDC + complete SEGA Master System roms

Hoppa till verktygsfältet